Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja Dostępności
Deklaracja Dostępności
Reset
Reset

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa 2.0

Niewidzialne mikroorganizmy

Niewidzialne mikroorganizmy

Jakie bakterie służą do produkcji jogurtu? Czy można samodzielnie wykonać ten zdrowy produkt? O tym, jak prosty jest przepis na domowy jogurt, przekonali się uczniowie klasy trzeciej. Wystarczy podgrzać mleko do temperatury ok 45 stopni, dodać kilka łyżek jogurtu z żywymi kulturami bakterii. Następnie garnek z naszą mieszaniną zawinąć w koc i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 12 godzin. Gotowy jogurt najlepiej schłodzić w lodówce, a przed podaniem dodać do niego ulubione owoce. Młodsi koledzy muszą te czynności wykonać pod okiem dorosłych! Domowy jogurt wygrywa ze sklepowym produktem świeżością, której nie sposób przebić. Życzymy smacznego:)

Data dodania: 2024-05-24 19:54:22
Data edycji: 2024-05-24 20:03:11
Ilość wyświetleń: 39

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej