Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Gofry jak z budki w klasie 2b

Gofry jak z budki w klasie 2b

W tym roku Międzynarodowy Dzień Gofra przypadł na 25 marca (piątek). Dzień Gofrów wywodzi się ze Skandynawii, mieszkańcy tego regionu mają wręcz obsesję na temat tych słodkości. Same gofry znane były już w średniowieczu i mimo upływu setek lat, nadal trudno się im oprzeć... Dzisiaj gofry znane są na całym świecie. Podawane są zazwyczaj na słodko z dżemem, owocami i bitą śmietaną. I takie najbardziej lubimy!

Po zimie i jedzeniu ciężkostrawnych dań, uczniowie klasy 2b przygotowali sobie gofrową odmianę z górą owoców- źródłem witamin. Drugoklasiści z wielkim zapałem odmierzali składniki i wsypywali je do miski. Kiedy były już gotowe każdy uczeń wykazał się swoją kreatywności w postaci dekorowania gofra. Tego dnia wszystkie dzieci zajadały się pysznymi goframi z bitą śmietaną, dżemem i owocami. Zarówno zajęcia kulinarne jak i degustacja gofrów dostarczyły dzieciom ogromnej radości. Gofry jak z budki smakowały znakomicie, palce lizać!
Data dodania: 2022-03-28 20:52:53
Data edycji: 2022-03-28 21:01:33
Ilość wyświetleń: 52

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook